97 72 26 56 np@arenamors.dk

Historie

Den 21. juni 2008 blev centeret indviet.

Ejendomsselskabet MKF A/S blev grundlagt i 2007 som følge af et længe næret ønske om at give kulturen og især håndbolden bedre vilkår på Mors. Morsø Ungdomsgård, Morsø Sparekasse og en række frivillige kræfter var initiativtagere til at få etableret centeret, og sammen med Morsø Kommune og en række private investorer lykkedes det at tilvejebringe det økonomiske fundament for det, der blev kaldt Morsø Sparekasse Arena. Claus Sørensen tiltrådte som centerleder. Den 21. juni 2008 blev centeret indviet.

Allerede i 2010 blev de to pengeinstitutter Morsø Sparekasse og Morsø Bank fusioneret til Fjordbank Mors, hvilket betød, at centeret i sommeren 2010 tog navneforandring til Fjordbank Arena.

 

Finanskrisen betød imidlertid, at Fjordbank Mors gik konkurs i 2011, og da Jyske Bank overtog de ”sunde” dele af banken, tog stedet igen navneforandring i efteråret 2011 til Jyske Bank Mors Arena.

Straks efter overtagelsen af den største aktiepost i selskabet etablerede Jyske Bank en erhvervsdrivende fond, Dueholm Fonden, som derved blev den alt dominerende og bestemmende aktiebesidder.

I 2014 renoveres Hal 2 med nyt gulv og maling af alt det indvendige.

1. januar 2015 tiltrådte Nils H. Pedersen som ny centerleder efter Claus Sørensen.

I forlængelse af Skolereformen besluttede Morsø Kommune at Dueholm Børnehave skulle nedlægges, og de flyttede ud i april 2016. Arenaen stillede i et år gratis lokaler til rådighed for Morsø Kommunes Ungdomsskole. Samtidig blev en ny aftale forhandlet på plads med Morsø Kommune, som betød, at en del foreninger fik til huse i den top renoverede gamle børnehave. Denne renovering blev foretaget og betalt af selskabet. Disse foreninger og Ungdomsskolen flyttede ind i august 2016.

I forbindelse med etablering af fodboldfusionen MorsØ FC ønskede såvel klubben som Morsø Kommune, at den nye klub skulle have spillested i Morsø MultiPark og omklædningsfaciliteter i Arenaen. En udvidelse af Arenaen var påkrævet, og i et længere forhandlingsforløb med Jyske Bank blev konklusionen, at banken ikke ville medvirke til en bygningsudvidelse.

I sommeren 2017 førte dette til, at selskabet etablerede et nyt banksamarbejde med Sparekassen Thy og Frøslev-Mollerup Sparekasse.

 I denne forbindelse tog stedet 1. august 2017 for fjerde gang navne forandring til Sparekassen Thy Arena I Mors.

1. juli 2018 er nye omklædningsfaciliteter med tilhørende kontor og mødefaciliteter til primært MorsØ FC taget i brug. Byggeriet kostede 6 mio. kr.

En ARENA - hvor alle kan være med

H.C. Ørsteds Vej 15,

7900 Nykøbing Mors

Tlf: 9772 2656

Email: np@arenamors.dk

Web design: RADESIGN.dk        CMS & Hosting: KCIT